K. DIEGEM SPORT

Rechtzetting.


Voor de zesde thuiswedstrijd van dit seizoen leefde het gevoel dat Diegem, na de 3-1 nederlaag in Nijlen, zichzelf een rechtzetting schuldig was. FC Herentals kwam op bezoek, bezette met 13 punten plek 13 in de rangschikking, slechts drie puntjes minder dus dan Diegem.

Diegem startte goed maar liep toch weer tegen een vroege achterstand aan, na een verkeerde terugspeelbal. De reactie was echter voorbeeldig. Het hele team werkte zich uit de naad om de bezoekers onder druk te zetten en met een hoog tempo uit verband te spelen. Rond minuut 15, na een verre inworp van Denayer en het doorkoppen van Jacobs reageerde Spaey gevat en prikte de bal langs de bezoekende doelman. Meteen het sein om door te gaan en om Herentals nog voor de rust voor voldongen feiten te plaatsen. Het werd 2-1 via een knappe uithaal van Denayer op voorzet van Van Lautem. Net voor de rust wist Frick na een splijtende loopactie de 3-1 op het bord te schieten.

Ook in de tweede speelhelft haalde Diegem de voet niet van het gaspedaal. Herentals probeerde wel weerstand te bieden maar met de regelmaat van een klok creëerde Diegem nieuwe mogelijkheden. Beugoms legde terug op De Bouw, die zijn poging op de kruising zag belanden en even later, opnieuw na een voorzet van Beugoms schoot Denayer naast. Gajanovic zag zijn poging gestopt door keeper Vervoort, maar toen Beugoms nog eens ontsnapte over de rechterflank drong hij ver door in het strafschopgebied en bood de ingevallen Santoro de bal op een dienbladje aan. Die nette de 4-1 en verzekerde hiermee de vijfde thuisoverwinning.

Voor de volledigheid melden we nog dat Dessaer, die de hele wedstrijd door elk kopduel in de buurt van de eigen goal overheerste, bij zijn laatste tussenkomst pechvol de bal in eigen doel verlengde. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en Diegem haalde verdiend de drie punten binnen.

Eindelijk ontstaat er iets van afscheiding tussen de voorste gelederen van het klassement en de achtervolgers, al blijft de kloof nog altijd bescheiden. Volgende week speelt Diegem opnieuw thuis en ontvangt het de derde in de stand KVC Houtvenne. Wellicht een ernstige toets voor de opmars waaraan het team van coach Van Nerom begonnen lijkt.