K. DIEGEM SPORT

Diegem stapt de topvijf binnen.


Bilzerse Waltwilder VV, dubbele naam en dubbele kleuren, een fusieploeg dus, geboren in 2014. Een serieuze tegenstander, scoorde al liefst dertien doelpunten in vier wedstrijden, daarmee de offensieve intenties niet wegstekend. Met zes op twaalf in punten dezelfde cijfers dan Diegem Sport, en dus evengoed op de grens van een “goede start” tot een “zwakke opening”.

Zoals verwacht openden de gasten fel en Diegem, dat zichzelf met muizenissen had opgezadeld door de snelle dubbele achterstand vorige week, moest de veren opschudden. Toen kwam de ploeg op dreef en binnen het half uur werd duidelijk dat het antwoord van coach Van Nerom tot in de puntjes klopte.  

Eerst speelde Van Lautem Erdogan diep aan en die verschalkte keeper Claes met een knappe lobbal. Hij maakt ze dezer dagen erg mooi of hij maakt ze niet…

Sander Denayer, nog last van zijn blessure, moest noodgedwongen van in de tribune toekijken. Van Nerom bracht de jonge Frick op links en die bedankte met een knappe voorzet naar de doorgelopen Santoro. Een juiste streling van de bal met het hoofd bracht de thuisploeg op een deugddoende 2-0 voorsprong.

Bilzen Waltwilder probeerde nog voor de rust iets van de achterstand af te knabbelen maar moest vooral ook erg uitkijken voor de overnames van Diegem.

In de tweede helft bleef het spel op en af gaan en toen de gasten de opening niet vonden gingen ze ook van op afstand proberen. Een erg oplettende Michiels ranselde een knappe poging richting kruising uit zijn goal. Maar zoals gezegd, de tegenprikken van Diegem waren veel pijnlijker en na een knappe doorsteek van Gajanovic kon Frick met een feilloze draaibal de 3-0 op het bord plaatsen.

Het uitdiepen van de voorsprong op het juiste moment onderstreept het groeiende vormpeil van Diegem. Het wordt onder meer duidelijk dat het geëiste loopwerk in balverlies de sleutel is om de Diegemse motor gesmeerd te laten draaien.

Toen de bezoekers alsnog hun goaltje konden meepikken dreigde nog even een hels slotoffensief van de bezoekers, zeker toen een verre poging de buitenkant van de paal likte. Een zwoegende Gajanovic echter maakte een einde aan alle twijfel met een mooie plaatsbal.

Het rapport van vandaag en na vijf wedstrijden oogt mooi: vier erg knappe doelpunten en slechts één tegengoal tegen een vlot scorende tegenstander wordt beloond met een vierde plaats in de rangschikking op slechts drie punten van leider Heur-Tongeren. Dat er ook slechts drie punten zitten tussen die vierde plaats en de dertiende plaats is de waarschuwende vinger die het voorbarige gejuich moet temperen.

Maar volgend weekend spelen we wel een eerste echte topper, op bezoek bij Heur-Tongeren. En dat is best lekker…