K. DIEGEM SPORT

Afmaken.


In de aanloop van de wedstrijd presenteerde K. Diegem Sport haar parels op de kroon. Alle jeugdploegen, met hun begeleiders, tekenden present en stelden zichzelf voor aan de hoofdtribune. Hiertussen zitten ongetwijfeld de spelers van morgen. Spelers die in de voetsporen kunnen treden van hun voorbeelden in de A-ploeg van Diegem, of wie weet, van hun illustere voorgangers die het hogerop waarmaakten en zelf buiten de landsgrenzen het groenwitte écusson tot eer strekken. Succes, jongens!

Waarna de acteurs van de nieuwe streekderby het veld opliepen. De voetnoot: bij Diegem, 8 spelers van de 15 op het wedstrijdblad, de meerderheid dus, opgeleid in de club, het is maar dat iedereen het beseft.

De wedstrijd zelf dan. Hoe beschrijven we dit? Overrompelend? Intensief? Druk vooruit? Alles wel beschouwd klopte het. De moedige bezoekers uit Hoeilaart werden keer op keer in de fout gedwongen en Diegem won dus telkens de bal, in een zone waar het pijn doet. Jammer genoeg was het vervolg meestal niet goed genoeg om de druivenjongens al in de eerste helft definitief uit te tellen. Want de bal veroveren is één, maar dan de rust vinden om met een paar juist gerichte tikken de tegenstander uit te spelen kwam er veel te weinig uit. Diegem ging dan wel met een 2-0 voorsprong de rust in, na knappe goals van Gajanovic en Denayer, telkens op aangeven van Erdogan, maar iedereen zocht met een vervelend gevoel de toog op. Het had nu al over en out kunnen, en moeten geweest zijn.

Zijn we dan te kritisch? Misschien wel. Tenslotte zijn dit niet de gemakkelijkste opdrachten. De bezoekers speelden met een groot hart, in de vaste overtuiging om het land dat ze vorig seizoen veroverden met een mooi traject in eerste provinciale, af te bakenen en te verdedigen tot de laatste snik.Maar toch. Een derde goal maakt deze wedstrijden net wel gemakkelijk, het killersinstinct dat de overmacht concretiseert, en waardoor je de dreiging om toch nog in moeilijkheden te geraken, weg speelt.

Het ontbreken daarvan zorgde dus voor een frustrerende tweede helft. Je wilde het boek dicht geklapt zien, maar zover kwam het niet. Tegen de toppers uit de reeks betaal je dit cash, niet aan twijfelen. Vandaag bleef het bij enkele momenten waarop de eventuele aansluitingstreffer had kunnen vallen en waardoor de druk van het mogelijk missen van een zekere driepunter roet in het eten had kunnen strooien.

Maar goed, het bleef 2-0 en dus kunnen we besluiten met "opdracht volbracht" en "6 op 9". We zitten op de trein die de top vijf binnenrijdt, en daar zitten we goed.