K. DIEGEM SPORT

Met opgeheven hoofd afscheid nemen van een bijzonder seizoen.


Diegem is donderdagavond op een zucht van de kwalificatie voor de beslissende wedstrijd voor promotie gestrand. Tegen een sterk en geroutineerd Pepingen speelde Diegem vooral in de eerste helft erg sterk. Door verwoed op zoek te gaan naar de bal wist Diegem van haar loopvermogen een troef te maken en belette het de thuisploeg uit te pakken met haar beste voetbal. Dat leverde een paar mogelijkheden op waarvan de beste op de paal belandde.

Het gevoel heerste dat Diegem daar had kunnen en moeten scoren om Pepingen uit hun kot te lokken. In de tweede helft werd het onzuiverder en nu moest Diegem vooral lopen om een goed voetballend Pepingen af te houden. Hoewel de thuisploeg nu haar beste troeven uitspeelde scoorde Diegem toch de begeerde openingsgoal op zo’n vijftien minuten van het einde. Jacobs trapte zijn zoveelste strafschop binnen na een trekfout op Erdogan.

Dit had de doodsteek moeten zijn voor Pepingen maar op drie minuten van het slot viel dan toch de gelijkmaker. Een volledig mislukt schot weigerde om over de achterlijn te gaan en Pepingen wist dat gelukje gewiekst om te buigen tot een goal. Diegem met een mentaal knakje de verlengingen in dus. Op het einde van de eerste verlenging scoorde Erdogan toch nog erg knap met het hoofd maar werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Diep in de verlengingen duwde Schamp een voorzet over de doellijn en wist zo de kwalificatie over de streep te halen.

Het muntje viel dus voor de tweede keer naar de verkeerde kant voor een moedig Diegem Sport. Wat echter nazindert aan het einde van dit bijzondere seizoen is voldoening en trots. Een jonge en diverse verzameling spelers werd door de staf van Van Nerom tot een knap voetballend en vooral hecht team geboetseerd. In de twee ultieme duels kwam Diegem bijna vanzelfsprekend dat tikkeltje ervaring te kort om deze wedstrijden te winnen. Maar evengoed is het volgende stapje daartoe gezet: dit overkomt ons niet meer.

Nu het doek valt over dit seizoen mag deze lonende samenwerking tussen ploeg en coach een hartelijk en gemeend applaus in ontvangst nemen. En een kort feestje bouwen…