K. DIEGEM SPORT

Thuisploeg mag vieren.


Het werd dus geen eindronde maar een wedstrijd met rechtstreekse promotie als inzet. Misschien vraagt u zich af of een heen- en terugmatch niet wat correcter zou zijn, maar kom, dat gegeven ligt vast voor de match, deal with it. Geen groter contrast tussen beide ploegen mogelijk eigenlijk, de vraag was dan ook: welk type voetbal houdt stand wanneer het in één match om de knikkers gaat?

In de beginfase ging het heen en weer en kon je van een zeker evenwicht spreken. De thuisploeg sloeg alles over en zocht hun lange aanspeelpunt Nijs (kenmerk 1) en Diegem probeerde in balbezit al voetballend door te dringen. Het gevolg was best aangenaam, iets meer spannende dan hoogstaande momenten maar de boksers deelden afwisselend de prikjes uit. Willems haalde uit maar Blondeel pareerde. Hoe langer de eerste helft vorderde hoe beter Diegem uit de verf kwam. Vosselaar kon de eigen verre halen naar voor niet dichtlopen en de ruimte op het middenveld werd steeds groter. Hier heeft Diegem wellicht de kans laten liggen om de voorsprong te pakken, een paar uitgespeelde doorbraken langs de flanken leverde net niet de goede voorzet op.

De thuisploeg speelde nog een troef uit (kenmerk 2). Bij elke duel dat niet gewonnen kon worden kermend naar de grond. We herinneren ons hetzelfde toneel in de competitie, alleen: toen had de ref het na een paar vallende bladeren wel door. Vandaag speelde die jammer genoeg ook een thuiswedstrijd, de twee echte fouten in het strafschopgebied van Vosselaar, op Jacobs en Willems, bleven onbestraft. Mischien vraagt u zich af of een wat meer ervaren scheidsrechter in deze wedstrijden niet wat correcter zou zijn, maar kom, …

De goede periode van Diegem voor de rust, waarin de zelfzekerheid van de Kempenaars afbrokkelde en hun coach zowaar mee ging vlaggen langs de lijn, leek het beste te verhopen voor de tweede helft. Niets was minder waar. Nadat de thuisploeg via een gekraakt schotje wist te scoren was de voetbalwedstrijd voorbij. Diegem gaf te snel het eigen voetbal op en ging de tegenstander met de eigen wapens te lijf. In een paar scrimmages had het nog kunnen lukken maar de bal wou er niet in en de val sloeg dicht. Michiels moest ver uit zijn doel de counter gaan weren. Handen netjes voor de borst maar toch genadeloos rood, Michiels miste deze competitie geen minuut… Vaes mocht het met een vrijschop afmaken en Vosselaar promoveert naar tweede amateur. Het hoe heeft niets te betekenen, hier passen alleen de felicitaties voor de winnaar.

Tegen donderdagavond dan nog maar eens opladen voor een nieuwe uitwedstrijd, op Pepingen nu.