K. DIEGEM SPORT

Diegem pakt de eindronde en mag een feestje bouwen!


Na een minuut stilte ter ere van twee buitengewone Diegem Sportfiguren, Milleke en Jef, begon Diegem aan de dertigste en laatste opdracht van dit seizoen.

Nog voor de aftrap werd dit seizoen als geslaagd beschouwd. De nieuwe staf begon eraan met een kern als een bonte verzameling van blijvers, van jonge snaken en van enkele onvoorspelbare nieuwkomers. Als je dan kijkt naar het team dat er nu staat dan kan je niet anders dan tevreden zijn.

Maar er kon vandaag ook nog een prijs gepakt worden, één punt was immers voldoende voor het behalen van de eindronde. Een gevaarlijke premisse. Nijlen speelde dan wel een kleurloos seizoen, het heeft wel de op één na beste verdediging van de reeks. Het geringe aantal gescoorde goals deed hun dit seizoen de nek om. En dan werden die nog gescoord door diezelfde verdedigers, via hun enige echte wapen: alle spelhernemingen in de buurt van het strafschopgebied! Dan kan je gaan rekenen en gaan speculeren op een 0-0 bij voorbeeld…

Onzin natuurlijk. Coach Nico Van Nerom en zijn staf kozen ervoor om de teugels niet te strak te houden. Ga en amuseer jullie! Rekenend op genoeg kwaliteit, op de zekerheid van fysieke paraatheid, maar vooral ook op de onderhuidse ambitie en de geestdrift van deze kliek.

En toch waren er sporen van zenuwachtigheid in het begin. Nijlen kreeg de gelegenheid om haar wapen te richten want Diegem kreeg de bal moeilijk uit de gevaarlijke zone. Maar plooien deden ze niet en de overnames werden hoe langer hoe snediger. Een knappe combinatie over links bracht Erdogan alleen voor de keeper en die werkte cool af. Deze uitgangspositie oogde al veel mooier maar een geroutineerd Nijlen weigerde de handdoek te gooien en speelde haar rol tot op het einde alsof ook zij nog een prijs konden pakken. Hun goed recht natuurlijk. Maar er volgden nog enkele mogelijkheden voor Diegem. De kopbal van Beugoms op een prima voorzet van Denayer verdiende een beter lot maar iets later scoorde Diegem een tweede keer. Erdogan kopte een voorzet van De Bouw binnen maar de goal werd weggewuifd door een te ijverige lijnrechter zodat de rust met de kleinste voorsprong inging.

Details die wedstrijden kunnen beslissen want kijk. Na de herneming moest Michiels al zijn klasse uit de kast halen om een volley van Brouwers te weren. Een erg knappe doorsteekpas van Spaey op Menema, die voor het doel Erdogan vond, zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Erdogan scoorde zijn tweede van de namiddag en Diegem kon genietend naar het laatste fluitsignaal. De eindronde is binnen en dat is helemaal verdiend. Diegem speelde een heel seizoen lang binnen de eerste vier van de rangschikking, daar valt dus niets tegenin te brengen.

Lekker toch, de evolutie van dit team. De Diegemse waarden houden stand in het woelige voetbalwereldje. Straks vervoegen streekgenoten Grimbergen en Zaventem de reeks, reden genoeg om op dit niveau te blijven sjotten toch? Met zo’n rationele onzin moet je bij deze groep niet afkomen, hoor…

De eindronde start volgende week, dinsdag wordt er geloot. In de pot: Wetteren, Pepingen, Ronse, Dikkelvenne, City Pirates, St. Lenaarts, Vosselaar en… Diegem Sport. Supporters, wees erbij!