K. DIEGEM SPORT

Diegem kijkt opnieuw omhoog.


Diegem heeft met een derde opeenvolgende overwinning het dipje van een paar weken geleden gecorrigeerd. Zonder een grootse prestatie neer te zetten werd KFC Diest puntenloos naar huis gezonden. Dat mocht ook wel, de uitslag van de heenwedstrijd indachtig.

Het begon nog maar eens opperbest voor de thuisploeg. Na een kleine tien minuten wist Erdogan een bedrijvige Taqi doorheen de defensie te sturen en die werkte knap af door de benen van de bezoekende doelman. Tot dan had Diegem al een paar vlotte combinaties op de mat gelegd zodat de voorsprong te rechtvaardigen was. Een vroege voorsprong, iets waar de ploeg nog wat beter mee hoort om te gaan. Niet dat het scenario van tegen Betekom zich herhaalde maar er sloop toch wat te veel slordigheid in het spel om van echte controle te kunnen spreken. En dus kreeg Diest een paar mogelijkheden. Een deviatie op een voorzet ging zelfs tegen de lat en Michiels moest een poging van Commers vanuit een scherpe hoek weren. Maar het bleef 1-0 tot met de rust en Diegem kwam nog een stuk beter voor de dag na de kampwisseling. Echte kansen werden niet meer weg gegeven. Meer zelf, met nog zo’n kwartier te spelen wist opnieuw Taqi, na een snelle overname, de voorsprong te verdubbelen. Je voelde meteen dat hiermee ook het laatste greintje geloof verdween bij de bezoekers die nog moesten toestaan dat Bastin alleen op weg kon naar doel maar zijn poging door doelman Corbisier gestopt zag.

Opdracht volbracht dus. Met dit reeksje leunt Diegem weer wat korter bij de top aan. Turnhout is weg, maar wie had ooit durven voorspellen dat Diegem op vier speeldagen van het einde van de competitie op één puntje van positie twee zou prijken? Dit is een prachtig parcours, jongens. Nog even volhouden en jullie bezorgen jezelf een ultiem cadeau. Hoeveel voetballers, denk je, stellen aan ’t eind van hun carrière vast dat ze nooit een eindronde mochten spelen?

Terzijde: Coach Van Nerom moest met het uitvallen van de geblesseerde Denayer en de geschorste Van Lautum oplossingen zoeken. Hij vond er eentje in de beste Diegemse traditie: Jannes Bautmans, 17 jaar jong en U19, werd in de ploeg gedropt en kweet zich meer dan behoorlijk van zijn taak.