K. DIEGEM SPORT

Klip omzeild.


Racing Mechelen, een club met zo'n geschiedenis, eenzaam op de laatste plaats in derde amateur, het is vanuit nostalgisch oogpunt erg pijnlijk. Maar daar mocht Diegem uiteraard geen rekening mee houden. Na de straffe terugkeer tegen Betekom kon er vandaag, mits een overwinning, een goede zaak gedaan worden.

Tijd voor wat realiteitszin in een periode waarin de posities voor de eindsprint ingenomen worden. Coach Van Nerom had geen goede wedstrijd gevraagd, wel drie punten. Wel, het lijkt erop dat hij op zijn wenken wordt bediend. Want hoewel Diegem al scoorde na een halve minuut via Bastin, kon het de lijn nauwelijks doortrekken. De thuisploeg weerde zich en Diegem had moeite om al voetballend mogelijkheden af te dwingen. Dus kabbelde de match naar het einde met de kleinste voorsprong en dat is natuurlijk link. Opnieuw toonde Michiels zijn waarde voor dit team door een kwartier voor affluiten met een schitternde parade een gekruiste bal uit de hoek te halen. Beslissend zo bleek, want nog geen minuut later diepte Ibn Hach dan toch de kloof uit door een geslaagde doorbraak netjes af te werken.

Gaan we van de wedstrijd zelf niet te veel onthouden, de drie punten tikken wel aan. En dan moest het mooiste nog komen. Alle achtervolgers lieten blijkbaar steken vallen lazen we op de kleine schermpjes van de opgediepte smartphones. Klip omzeild dus en in een voordewinds rak naar de finish, of houden we het nog wat stil?