K. DIEGEM SPORT

Veerkracht.


Het lentezonnetje, erg aangenaam voor de supporters, was niet besteed aan beide teams die elk de strijd moesten aangaan voor hun belangen: Betekom om uitzicht te houden op behoud, Diegem om in de topvier te blijven, mouwen opgestroopt dus.

De thuisploeg nam aanvankelijk de zaak in handen en wist ook eerst te scoren. De Bouw zond een vrijschop in het pak inlopende spelers, Bastin kreeg hem voor de voeten en maakte zichzelf genoeg ruimte om de bal binnen te jagen. Een vroege voorsprong, soms een zegen, soms een plaag. De mentale boost was in dit geval voor de bezoekers weggelegd. Geen gewik en geweeg meer, vooruit en proberen de boel om te gooien. De bal werd niet kordaat genoeg ontzet, Larivière pikte hem op en schoot hem erg knap in doel. De gelijkmaker kroop in de Diegemse kopjes en Betekom profiteerde optimaal. Kuci presenteerde zijn ex-team de rekening met twee doelpunten en duwde zijn vroegere maten kopje onder. Diegem vond geen oplossing en moest met 1-3 de kleedkamer in. Met de magere laatste weken in het achterhoofd hield de realistische supporter zijn centen op zak in plaats van nog eens in te zetten op een overwinning.

Was het nu Betekom dat niet om kon met de voorsprong of brak Diegem nog een vaatje extra weerbaarheid open? Coach Van Nerom gaf de aanzet en bracht Laklia en Taqi in. Laklia bedankte, kapte zich vrij en schoot knap de aansluitingstreffer binnen. De wedstrijd kantelde dus nog een tweede keer want Diegem wist in een mum van tijd gelijk te maken. Denayer zag vorige week zijn vrijschop nog gestopt door de keeper maar gaf vandaag Du Pont geen enkele kans, winkelhaak, 3-3.

Vervolgens haalde ook Erdogan zijn gram nog op vorige week toen zijn schitterend doelpunt simpeltjes afgekeurd werd. Na een onwaarschijnlijke voorbereiding van Denayer die een handvol bezoekers van zich afschudde  en de bal voor doel schoof verschalkte hij tegenvoets Du Pont.

Van 1-3 naar 4-3, de ommekeer was een feit. Toch was er nog een schitterende Michiels nodig die de bal, op weg naar de netten, met de vingertippen uit de hoek wist te halen. Laten we wel wezen, de machine stokte de laatste weken, de jonge Diegemnaars raakten mentaal vermoeid en dat is nog heel normaal te noemen ook. Met het grijs van de middenmoot in zicht wist Diegem zich vandaag uit een netelige situatie te werken. Dat duidt op veerkracht en die kan de motor terug op gang krijgen. Iets om over na te denken straks in de Modern. Want 40 punten, dat betekent een etentje bij de M-side. De keuken in, mannen!