K. DIEGEM SPORT

Afblijven!


Dames en heren voetballiefhebbers, u kent het zeldzame moment waarop een uitzonderlijke voetbalactie u in vervoering brengt? Meteen één van de redenen  waarom u zich op een regenachtige en koude zondagnamiddag uit uw luie zetel hijst om naar uw favoriete stadion te trekken?

De gelijkmaker van Diegem zo’n kwartier voor tijd was er zo één. Een superbe ingeving van Erdogan die met een perfect uitgevoerde omhaal de bal door de kruising joeg. Laat ons niet te snel het woord wereldgoal in de mond nemen maar dit was toch een parel die in het rijtje van de groten thuishoort.

Beste heer Lucas Thomas, referee van dienst, en ook voetballiefhebber mogen we aannemen. U keurde dit prachtige doelpunt af, gevaarlijk spel pruttelde u na de wedstrijd. Afblijven, Thomas! De mensen komen voor zo’n goal naar het voetbal.  Wij stellen voor dat u vanavond voor het slapengaan, in een berouwvol moment, het instrument van uw faux pas door het toilet spoelt zodat u nooit nog in de verleiding komt om zo’n goal met één ademtocht uit te vegen. U koopt morgen dan een nieuw fluitje en timmert verder aan de weg, daar willen we u zelfs alle succes bij toewensen.

Het verdere verhaal van de wedstrijd was dat Diegem een moeilijke namiddag had, tegen een tegenstander die net van coach wisselde en er alles aan doet om uit de degradatiezone weg te geraken. Diegem onderging in de eerste helft te veel de partij, won weinig duels en geraakte dus niet aan voetballen. Wellen opende dan wel met een gelukje, een mislukt schot dat via een voet in doel verdween, dikte aan via een terechte strafschop en moest op haar beurt de aansluiting toestaan net voor de rust, ook via strafschop na een trekfout op de doorgebroken Bastin. Jacobs zette om en gaf Diegem opnieuw hoop. In de tweede speelhelft speelde Diegem met meer branie en verdiende aldus de claim op de gelijkmaker en wie weet zelfs meer. Maar dat mocht dus niet zijn, de knappe kopbalgoal van Spaey viel te laat nadat Wellen tot 3-1 kon uitlopen via een verre lob, ook een pareltje trouwens.