K. DIEGEM SPORT

Knap Diegem moet de buit delen.


De bezoekers haalden zwaar uit in de heenwedstrijd en dus was Diegem zowel op zijn qui vive voor de sluwe tegenstanders als uiterst gebrand op een rechtzetting.

 De wedstrijd begon echter opnieuw met een valse noot. Het openingsdoelpunt leek te vermijden maar El Jattari profiteerde optimaal en Diegem zag zich meteen voor een dilemma geplaatst. Uiteraard op zoek gaan naar een doelpunt maar ook absoluut vermijden dat de bezoekers 2-0 konden scoren want dan dook het scenario van de heenwedstrijd weer op in de Diegemse geesten.

Het mag gezegd, Diegem worstelde zich met brio doorheen dit gegeven. El Jattari trof dan wel nog eens de paal maar daar bleef het voorlopig bij voor de Antwerpenaars. Diegem werd gevaarlijker en kreeg enkele uitstekende mogelijkheden. Beugoms stoomde een paar keer flink door langs de flank en op één van zijn voorzetten devieerde Bastin de bal op de paal. Ook De Vocht en Denayer kregen een schietkans voor de voeten. Het vizier stond jammer genoeg niet erg gericht en dus moest Diegem met de kleinste achterstand naar de kleedkamer.

Na de koffie ging Diegem steeds gretiger op zoek naar de gelijkmaker maar moest het ook uitkijken voor de tegenstoten van de Pirats. Toen de tijd verstreek verplaatste coach Van Nerom het zwaartepunt nog meer naar voor en werd hiervoor beloond met de verdiende gelijkmaker. Eerst kreeg Erdogan een kans maar zijn knappe lob landde nog net over het doel. En toen diezelfde Erdogan wat later de bal voor doel bracht kon Beugoms uiteindelijk de gelijkmaker binnenwerken.

De Pirats speelden toen al een tijdje niet meer mee. Zij hielden het bij tijdrekken en met professionele foutjes alle tempo uit de wedstrijd halen. Diegem had echter bloed geroken en ging voluit voor de overwinning. Pieter Jacobs trapte eerst nog een vrijschop op de dwarsligger maar de overwinning kwam eraan in de extra minuten van de wedstrijd. Na een vrijschop werd de rebound hard ingeschoten maar een Antwerpse verdediger plaatste als een volleerd volleyballer een blok met de handen. Penalty dus en Jacobs… neen dus.

Is dit nu echt de nieuwe vondst van de bond? Moet je een, ongetwijfeld talenrijke, nette jongeman van 19 lentes een wedstrijd toewijzen die beslissend is voor deelname aan de eindronde? Nog maar een paar jaar aan het fluiten dus en dan in de arena geworpen worden bij de ervaren City Pirats, die al hun truken, samen met hun tattoos en littekens op de Sinksenfoor vergaarden?

Kon je nog eens glimlachen met een paar ludieke momenten, al soupeerden die zowat de helft van de minuten in de tweede helft op, dan wordt het anders wanneer het echt om 4 punten in de kering gaat: het leergeld voor toekomstige scheidsrechters.