K. DIEGEM SPORT

Leiders zien af maar gaan met de drie punten aan de haal.


In het weekend waarop Diegem Sport haar jaarlijks mosselfestijn organiseert, een evenement waarbij de trouwe medewerkers van onze club drie dagen lang het beste van zichzelf geven, programmeerde de kalendermaker de wedstrijd tegen de leiders. Schepen van sport van Machelen, Dirk De Wulf, schonk de Wedstrijdbal en stak daarmee de jongens een laatste hart onder de riem.

Alles in acht genomen is het al een buitengewone verdienste van Diegem dat het op een tiental wedstrijden van het einde van de competitie deze regelrechte topper kan spelen tegen de ploeg die wellicht het kampioenschap zal binnenhalen. Maar Diegem is gegroeid en de conclusie na deze zinderende partij is even schitterend als pijnlijk. Diegem was het grootste deel van de wedstrijd beter dan de leider maar ziet uiteindelijk de bezoekers uit Turnhout op een diefje aan de haal gaan met de drie punten.

Tien minuten in de eerste helft gaf Turnhout de indruk dat het Diegem onder druk kon zetten, maar meer dan twee schuchtere afstandsschotjes leverde dit niet op. Dat werd even anders toen Diegem het laken overnam en de leider serieus pijn ging doen. Een eerste schietkans voor Erdogan spatte op de paal en toen diezelfde Erdogan nog voor de rust de bal mooi naar de verste kruising krulde was er een geweldige keeper Horsten nodig om de 0-0 voor de bezoekers op het bord te houden.

In de tweede helft groeide het besef dat Diegem voor de stunt kon zorgen. Met enkele knappe combinaties sneed de thuisploeg door de Turnhoutse gelederen en de frustratie bij de leider nam hand over hand toe. Toen Denayer over links ontsnapte en panklaar Beugoms bediende werd die van de sokken gelopen. De logische strafschop, met harde uitsluiting van dader Van Parijs, werd door Laklia koel tegen de netten getrapt en Turnhout wankelde. Een gelijkaardige fase, nu met Erdogan die Beugoms vrijspeelde, gevolgd door een even grote overtreding in de zestien meter werd nu door de ref weggewuifd, een misplaatste vorm van mededogen die cruciaal zou blijken in de afrekening. Het lot keerde zich nu totaal tegen Diegem. Turnhout kreeg de vrijschop én de goal cadeau. Versmissen ging niet voor de bal maar voor de armen van Michiels en Schijvenaars kon binnentrappen. In plaats van 2-0 werd het dus 1-1 en hoewel Diegem nog de beste kansen kreeg, Jacobs knalde over en Erdogan kwam een teen tekort op de doellijn na een voorzetje van Denayer, wist Turnhout uiteindelijk de volle buit te pakken.

Conclusie na een knappe topper: de beste acteurs, Diegem en de beloftevolle jonge ref, bleken net dat tikkeltje te groen om de punten in de juiste lade te stoppen. Lang blijven stilstaan bij dit verlies is echter overbodig. Diegem presenteerde zich vandaag aan haar supporters als waardige challenger van de leiders en moet in staat geacht worden om de plek in de topvier te handhaven.