K. DIEGEM SPORT

Orde op zaken.


Diegem kwam met 1 op 6 aarzelend uit de winterstop maar heeft zondagmiddag door een knappe prestatie tegen de buren uit Eppegem orde op zaken gezet. In de winterse sfeer kwamen toch wat extra toeschouwers opdagen en zij kregen een boeiende derby voorgeschoteld.

Van Lautem viel nog uit tijdens de opwarming en dus moest coach Van Nerom meteen een oplossing bedenken. Beugoms kwam erin op de rechterflank en mocht oud-Diegemnaar Maxim Breugelmans in het wit van de ogen kijken. Het werd snel duidelijk dat de thuisspelers de woorden van hun coach opgepikt hadden. Bleef het spel aanvankelijk nog wat in evenwicht met enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten, dan nam Diegem hoe langer hoe meer het heft in handen. Toen een hoekschop voorbij de tweede paal in de voeten van Menema terecht kwam, bracht die de bal strak voor doel waar Jacobs precies en hard inkopte. Dit doelpunt was de bevestiging van de groeiende dominantie van Diegem en het effect ervan was twijfel bij Eppegem en zelfzekerheid in de aanpak bij de thuisploeg.

Door op het juiste moment druk te zetten dwong Diegem de aarzelende bezoekers tot twee maal toe in de fout. Denayer snoepte de bal af en bediende Bastin op de rand van het strafschopgebied. De Diegemse spits, stilaan op weg naar de juiste vorm, werkte beheerst af. De bezoekers leken nu helemaal het noorden kwijt en toen de bal doorheen de defensie tot bij Beugoms glipte toonde de jonge flankspeler dat hij ook een neus voor goals heeft. Vanden Bossche op het verkeerde been en 3-0, een handvol minuten had Diegem nodig om drie keer te scoren en de match na een half uur in een definitieve plooi te gieten.

De knappe redding van Michiels op een poging van Bell net voor de rust ontnam de bezoekers wellicht het laatste geloof in een kentering. Diegem moest nog wel het uitvallen van Vyncke opvangen die netjes vervangen werd door een secure Asanovski. Voor wie nog twijfelde had Bastin het antwoord klaar. Met een gevoelvolle plaatsbal die buiten het bereik van Vanden Bossche in het verste hoekje verdween was de overwinning definitief binnen. Eppegem redde de eer via een knappe uithaal van Bell maar meer zat er voor de bezoekers al lang niet meer in.

En nu? Het dipje duurde precies twee speeldagen, of mogen we niet te veel conclusies trekken uit deze mooie overwinning? Feit is dat Diegem volgend weekend niet aan de bak moet en zondagavond dus even naar de rangschikking moet kijken om na te gaan of de concurrentie nadert of niet. Een week later komt leider Turnhout op bezoek. Een regelrechte topper dus. Diegem lijkt meer en meer troeven te verzamelen om het vervolg van de competitie aan te pakken. Bastin streept er vandaag weer twee bij, Beugoms beseft langzaam maar zeker dat hij door het juist inzetten van zijn snelheid elke gereputeerde tegenstander kan ter plaatse laten, Laklia zit lekker in de lift, …

Maar vooral, de jonge ploeg pikt de goede raad van de staf eindelijk ten volle op. Wij zagen gisterenmiddag een juiste mix van defensief en aanvallend loopwerk en enkele combinaties recht vooruit over verschillende pionnen in één of twee tijden tot in de box van de tegenstander. Snel, juist, efficiënt. Niet vergeten in die twee weken, hoor!